7/23/09

TentanG KawaN @ LioneL




Lionel MisserI another cerita 'TentanG KawaN'

He's French and cultured tapi sangat sempoi.
Lionel adalah antara kenalan lama aku since 1994.
Tapi 'get lost in translation' since 2002.
Tetibe terputus hubungan.
Mungkin Lionel membawa hatinya yang telah rapuh menunggu hancur atau aku juga lari melayan hati angkara putus terpaksa.
Tragis mukadimah.

Jeng jeng jeng........lagu Kak Ziana keluar.........NamuN TiadA Oh KudraTkU UntuK HalanG KeinginaN SuarAkU TaK BerdayA MenentanG KemahuanmU............
Terbayang kak Ziana tarik lagu tu sampai nak terkeluar urat tekak.

Back in 1999
Aku masih ingat those days semasa tinggal bersama Lionel dikota Paris.
Memang masa tu aku rasa macam mimpi jadi nyata.
Kenangan dan keseronokan tinggal dikota Paris akan kukenang hingga keakhir waktu.
Alfie pun ingat lagi pada suatu masa aku jalan sorang sorang dari depan Eifel Tower dan secara tak sedar aku bergayut dengan Alfie dan kengkawans dari Malaysia yang lain sampai habis limit dan talian terputus
...hahahaha........punya lah seronok berbual sampai tak sedar perjalanan aku tadi dah mendekati rumah.

Secara perbadi aku lebih senang tinggal diParis dari London.
Tapi cita dan cinta ku diLondon, makanya Paris cuma jadi destinasi persinggahan.

'KetikA ItU SuatU WaktU DahulU'

AbouT LioneL.
Lionel kawan yang sangat penyayang dan memahami.
Dia sangat lembut pekerti dalam melentur aku yang sememangnya rebung pada masa itu.
Lionel amat sabar dengan karenah degil aku yang malas belajar bahasa rasmi Perancis demi kebaikan sebaliknya aku sibuk nak belajar bahasa Spain.
Mungkin pada masa itu umur tengah menaik.
kata hati penentu segalanya.
Tapi itu aku.
Nak apa yang aku nak.

Aku akan keParis during cuti kelas dan weekend.
Semua yang belum selesai masih perlu diselesaikan dulu di London.

"PariS PariS LondoN LondoN KualA LumpuR KualA LumpuR"


To Be ContinuE...

4 comments:

SiddiQ said...

Paris, London, KL.. aku skandal (Hujan)

BoY@BellO said...

hahaha...scandal!!!

SiddiQ said...

Waktu duka dulu, kita lalui bersama
Bahgia bagaikan malam, ditemani bintang terang
Hancur hati bila kau undurkan diri
Meninggalkan daku, Meninggalkan daku sendiri

berubah² =p

BoY@BellO said...

segalanya pasti berubah..........