7/24/09

TentanG KawaN @ Dr II



AbouT 'Dr'

Kawan 'Dr' aku datang jugak kerumah petang tadi.
Konon nak hantar ubat.
Sebenarnya dia yang nak cari ubat.
Ubat rindu katanya.
Bagus jugak jumpa kawan disaat tak sedap badan dan jiwa bercelaru.
Ada juga teman nak berbual.

'Dr, ThankS FoR CominG'

Aku & Dr keluar pergi alter seluar pada mulanya dan melarat sampai tempah baju untuk "Hari RayA" .
Puasa pun belum.
Memang tak di rancang dan aku suka dengan apa yang berlaku.
Buat apa yang rasa perlu buat dan nak buat.
Sebenarnya bagusnya tempah baju 'Raya' awal.
Banyak kelebihannya.

Berkongsi cerita tentang stress dengan Dr memang takde penghujung yang ceria. Sebaliknya mengundang stress lagi ada.
Nama dan nampak je kerjaya Dr ni macam best dan mudah.
Tapi rupanya the level of stress disebabkan tanggungjawab yang adakalanya terlampau. Hanya Tuhan yang maha mengetahui.
Makan tahun nak habis belajar jadi 'Dr'.
Makan tahun juga nak jalani hidup yang menuntut keringat fizikal dan mental.
Aku terdiam 'No Comment' bila mendengar 'CommenT TentanG StresS DarI SeoranG Dr'

Terima kasih kepada semua para 'Dr' yang sebenarnya berkorban masa dan keringat demi mengukir sebuah senyuman kepada sesama kita.

6 comments:

SiddiQ said...

Dr... great fren of mine kat mrsm dlu br nk start prac medic kat hospital sg.buluh. xsampai 2 bln blk dr uk dh kena kje..

And my dear xgf no.2 dah almost a year kat hospital jb. kadang2 col mengadu stress..
How much i love them..

*tinggal la aku yg masih mencari haluan idup nih.. =p

u had a good time today??

BoY@BellO said...

I had a splendid time today by choice......

Thank God It Friday :)

SiddiQ said...

awalnye tempah baju raya.. klu buncit after puasa camne??

BoY@BellO said...

tu kes tak puasa........
i puasa......huhuh

SiddiQ said...

puasa la la la.. lagi 23 hari..
raya lagi 53 hari..
rindu nk makan lemang..

BoY@BellO said...

hurm....