7/30/09

TentanG AkU @ BungA




AlhamdulillaH.SyukuR

Kata hati aku sebaik saja ake selesai jumpa Dr pagi tadi.
Aku cuma demam biasa.Tapi memang panas dan Dr cadangkan supaya banyak minum air.
Banyak kan berehat.
Terutama rehatkan minda.
Dr macam tahu je aku suka layan memikir sampai demam sebab banyak fikir.
Suka fikir.
Suka fikir segala TentanG.
Itu AkU.
Suka fikir.
Hanya fikir.

Tapi hari ni aku tetap kerja.
Kerja tetap kerja.

Hari ni aku terfikir yang aku nak share TentanG minat aku dengan AlaM.
AlaM PokoK.
Aku suka sangat dengan segala pokok yang tidak mahupun berbunga.
Tapi lebih suka pokok yang berbunga.
PokoK BungA.
Bagi aku keindahan setiap jenis bunga itu adalah terlalu indah untuk diungkap dengan kata kata.

....Tetibe teringat aku ada AdiK AbgkaT namanya manjanya CempakA.
Sweet je.
Sempena nama bunga rupanya.
Patutlah tak jemu dipandang.
Sentiasa dikenang.....SelingaN

Mungkin jugak seawal usia baru berjalan aku dah terdedah dengan keindahan alam semulajadi bila aku selalu ikut family merantau.
Malah minat MamA dulu , kini menjadi minat aku.
Takde salahnya.
Sesiapapun boleh minat tanam pokok bunga.
Tak kira la lelaki atau perempuan.

Antara pic yang pernah dan akan aku post adalah beberapa siri bunga yang pernah aku tanam dan jaga sepanjang aku minat dengan bunga.
Mujur jugak bunga yang aku tanam tu mampu hidup sampai mati.

BungA CitrA LestarI pun aku minat jugak.
Tapi Bunga tu tak minat aku.
Bunga tu minat orang lain.

Bila tengok bunga aku selalu teringat Mama.
Mama suka RoseS.
Aku pun suka.
Mama suka OrchirD
Aku pun suka.
Mama suka tanam bunga.
Aku pun suka.


'MungkiN JugaK RamaI YanG SukA TanaM BungA AtaU SukA BungA CumA MalU NaK MengakuinyA............Ok WhaT SukA BungA'

4 comments:

Hanya Aku Sorang said...

ehemm..ni adik chempaka mai..
moga abg sihat2 hendaknya..
jgn pikirkan sgt bende2 yg boleh mencemarkan kesihatan.. happy alwayz.. muahh ;)


*suka nama chempaka sebab nampak klasik.. ;P

BoY@BellO said...

Thanks Chempaka...

Abg ok dan akan ok gak :)
Biasa la, dah tetua begini...huhuhu..

ChempakA SarI
ChempakA DirembulaN
ChempakA BungA CintA
ChempakA GundiK RajA
ChempakA DatanG LagI
ChempakA ChempedaK
ChempakA KusayanG

Bakal bakal tajuk cerita tentang ChempakA..........huhhuhuhu..KonoN KonoN :)

Nanti ChempakA piliH SatU !

Hanya Aku Sorang said...

chempaka gundik raja? xboleh blah.... huhu..

nak chempaka bunga cinta dan chempaka ku sayang... gege

BoY@BellO said...

ChempakA BungA PujaaN..HUrmmmmmm...


ChempakA BungA CintA..Ok GaK

ChempakA kU SayanG....Sesuai :P