7/19/09

TentanG SahabaT @ YoU


Tentang kamu...Tentang 3 Keping PostcarD

Walau hanya 3 keping postcard.
Besar maknanya bagi aku.
Bangganya aku dengan berita tentang kau.
Rindunya aku pada kau.
Segala yang rasa yang ada pada aku tentang kau pada masa itu.

Back in 1995 ...
Berita dari Bath England...

"Thanks for the paper cutting...Tunggu la 2 bulan lagi aku balik Malaysia, aku straight away pi jumpa kau...Janganlah runsing sangat..Nanti kita pi Hard Rock Cafe kita pi enjoy....
Enjoy enjoy jugak, study study jugak"
Sebahagian dari bait bait cerita dari postcard pertama.
Aku teruja.
Aku tunggu dan terus menunggu.
Nak ketawa pun ada gak bila teringat semua ni, ye la sebab "SukA" punya pasal, sanggup ni hantar paper cutting pic pelajar pelajar Malaysia diUK pada masa tu yang keluar kat surat khabar.
Bukankah itu sebahagian dari erti persahabatan....

"I will start working back as well as going to school on thursday 24 April....Things are little bit rushy now.
I got to go now, i write more soon.
Do take a good care of yourself and don't miss sembahyang okay"
Cerita tentang postcard kedua.
Aku ingat segala pesan kau wahai "SahabaT TerulunG".
Dan aku tak pernah berhenti berdoa agar kau peroleh kejayaan dan juga kebahagiaan. Moga apa yang kau impikan terlaksana dan segala apa yang kau lakukan direstui Allah SWT. Insyaallah.

SelamaT HarI RayA DaN MaaF ZahiR BatiN DarI EnglanD
"Take a good care fo your life, jangan lead perempuan okay...tak baik...Awek ni sometimes "SuckS" jugak...Sebelum terbabas you better take care....."
Akhir cerita tentang postcard ketiga.
Aku ikut nasihat kau, banyak kesilapan dunia yang pernah aku buat, kau yang banyak menegur dan membetulkan aku.
Apa saja kata nasihat kau, tak pernah aku bantah mahupun pertikai.
Aku terima dengan hati terbuka.....Semua ni sebab aku "SukA".

4 comments:

SiddiQ said...

Those are so sweet.. smiling on how cute u are and sad for the fate..

maybe i never truely love someone or
im able to let it go and forget about it to heal my wounded heart..

i did those things b4, rindu yg teramat, sabar menanti, do stupid things (byk gak), but i can't remember the details.

mungkin sbb paksa diri utk block semua memori tu.. sbb sakit nya yg teramat..

i wonder..

BoY@BellO said...

hurm......begitulah bila berakhirnya rasa ini......

But I still wonder...

p.a.k.w.e. said...

best bile boleh mencipta kenangan...n bila kenangan itu menjadi cerita di kala sunyik

BoY@BellO said...

Pakwe...memang best

best jugak bila sunyi dan bertemankan kenangan :)

Semua orang pasti punya kenangan.....pakwe pon.......kan kan Pakwe