7/20/09

TentanG AkU @ JodoH


TentanG JodoH
Bila nak kawin?
Soalan standard yang tak pernah lekang dari telinga.
Dalam meniti usia yang menjelang senja ni makin banyak la soalan yang sama ni akan ditanya lagi dan lagi. Nak pulak bila musim Raya, nampak je muka aku mesti kena tanya.
Aku kira sangat bernasib baik punya family yang tak bagi aku additional "StresS" about this JodoH matter.
Alhamdulillah.

Cuma masyarakat Cik Kiah & Sedara Mara yang takde benda lain yang nak fikir je selalunya terlebih sibuk dalam hal macam ni. Siap nak carikan calon untuk aku pun ada...Alahai...
"TergolaK BosaR DeN DongaR" Sampai terguling kelantai bila jodoh aku orang sibuk cari kan.

Tentang jodoh aku serah kan segalanya ditangan yang menentukannya.Tuhan maha mengetahui.Bila sampai masa nanti pasti kawin.
Sejujurnya, aku belum bersedia.
Mama Papa Maafkan Boy.


10 comments:

SiddiQ said...

Display pic ni sgt mempersona kan =)
masyarakat cik kiah tu ape?

BoY@BellO said...

masyarakat kepo yg suka ambil tahu hal orang dari hal sendiri.
lebih lebih lagi kalau ada yang "mempersonakan "
Wakakakkaa :P

SiddiQ said...

apo nk buek.. standard la umo cenggini ek..
acu leman den pun asek ckp bende yg samo ajo.. padahal den ni mudo je laik..

BoY@BellO said...

hahhaa dah nasib lelaki la...memang semua serupa kalau belum kawin........huhuh!

Hanya Aku Sorang said...

sabar jer la.. hihi

BoY@BellO said...

Khai..selalu sabar.....Alhamdulillah :)
awak bila pulak.....sabar je la kan ...huhu

Anonymous said...

Takpe kekanda..janji kanda happy. pokak kan telingo joooo

Hideaki R.

BoY@BellO said...

memang telingo kanda poka dalam bab ni...hahah
tenkiu dinda :)

SiddiQ said...

mempersonakan.. lalalala..
masyarakat cik kiah - funny!!~
kawen?? klu dh jodoh, tak ke mana..

BoY@BellO said...

tunggu seru :)