7/30/09

TentanG AkU @ SabaR BoY SabaR



SabaR BoY SabaR

Itu sahaja yang mampu aku fikir dan perlu lakukan sepanjang meniti masa menantinya habis hari ini dan menunggu tiba hari esok yang serba berkemungkinan.

'HarI YanG PanjanG DaN SerbA TaK KenA'

Mula dari malam semalam aku dah rasa tak sihat badan, tak pernah aku rasa demam dan selsema yang panjang lagi berlarutan dari tengahari sampai kemalam.
Clarinase pill dah sepapan aku telan.
Nasib baik pagi ni masih boleh bangun dan bernafas lagi.
Alhamdulillah.

Permulaan hari ini dengan badan yang tak berapa segar dan urusan kerja yang penting kalau nak dibandingkan dengan hari selalunya.
Permulaan rasa yang serba tak kena.
Perjalana ke Kelang pagi tadi buat kepala aku pening.
Dari Kelang keGombak dan seterusnya keTTDI.
TTDI ke Melawati.
Akhirnya berlalu dan selesai separuh hari ini.
Alhamdulillah.

Selamat sampai rumah dan aku terus terlena kepenatan.
Terjaga bila perut terasa lapar.
Apa yang ada kat dapur aku masak aje, asal perut berisi dan tidur semula.
Ingat boleh terus tidur semula.
Tapi tak.
Tetiba ada sambungan perasaan yang serba tak kena.
Solat sudah, berdoa pun sudah.
Tapi aku masih berperasaan yang sama.
Sampai saat aku sedang menulis pun, perasaan itu masih ada.
Badan pulak bertambah sengal dan lenguh.
Menambah lagi rasa tak kena yang dah sememangnya serba tak kena.
Mungkin aku nak demam teruk.
Ya Allah , adakah ini dugaan untuk aku.

Besok seawal klinik buka aku nak pergi scan H1N1.
Lebih baik beringat dan take action sebelum terlambat.

Kawan kawan...aku mohon doa restu semua supaya aku dijauhkan dari pelbagai penyakit yang mudarat.
Insyallah.

.........Sambil menulis aku mendengar lagu 'KisS GooDByE LeE HoM'......
Tak sedar dan tak tertahan air mata aku titiskan .
Tiba tiba aku rasa sedih dan rindu sangat.
Aku rasa sunyi.
Sepinya malam ini.
Aku sendiri.
sedih kenapa dan rindu siapa pun aku tak tahu.

Yang pasti aku perlu mengakhirkan 'HarI YanG SerbA TaK KenA Ni MalaM InI'
Dengan doa dan harapan besok yang menggembirakan dan lebih bahagia.


Amin.

11 comments:

Shawn said...

Wish u get well soon !!

SiD said...

Dear Oo dear..
Semoga Allah mengasihani sahabat ku ni..
Permudahkan la segala urusan nya..
ringankan lah dugaan beliau..
and how much i wish for his happiness..
Amin.

"Allah tidak akan menguji makhlukNya lebih dari kemampuan mereka dan Allah akan memberi dugaan kepada mereka yg diiginiNya untuk berubah menjadi lebih baik"

Sabar eh, besyukurlah Allah masih mengingati kita. Penyakit tu khafiat yg menggugurkan dosa2 kecil kita.

BoY@BellO said...

Shawn..Thank you very much :)

Siq...You my dear bro, i pray for your happiness too dear :)

Masih terasa sedih..walau dah berkurangan rasa serba tak kena :)

Shawn & Siq..Thank you for being a friends :)
Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh pipi kiri dan kanan sekali.

Shawn said...

Thanks. Wah berlaga2x pipi aku ngan Siq..Muahaha. Making friend doesn't cost me anything. You too, thanks for being mine.

BoY@BellO said...

I'm YourS :P

SiD said...

Tepaksa stop being goofy arini.. teman kekanda krol sulking skit.. hahaha..
Thx for being my fren too pakcik krol n uncle shawn =p

BoY@BellO said...

Siq...untung you ada pakcik and uncle yang comel kan........muahahhaa..

perasan sekejap :)

Comel lagi penyayang ...

SiD said...

very the comey =)
Muahhhhhh.... nk kiss gak pakcik n uncle nih =p

BoY@BellO said...

Kiss jangan tak kiss..........muah

Hanya Aku Sorang said...

patut la xsedap ati, rupanye abg sy ni xsihat rupanye.. dah baik lom? smoga sihat ok..

BoY@BellO said...

Cempaka adikku sayang...abg mu sudah beransur pulih...semakin beransur baik sepenuhnya...mungkin esok...

Semoga Cempaka kesayangan sultan juga sihat hendaknya..Ampun Tuanku :P